bambu och betong

Vad kul att just du tittar in ....här skriver jag om trädgård, livet, vardag, glädje, familj, betong. Lämna gärna en liten hälsning i gästboken..det blir jag glad av

Väldans goda

Publicerad 2011-11-29 17:34:15 i njut av livet,

Igår blev jag bjuden på dessa otroligt och fantastiskt goda lussebullar...så idag ska här bakas. Tror minsann att jag ska baka dubbelsats så vännerna på lördagens bloggrunda får smaka ..



Saffransbullar med vanilj

Svårighetsgrad: Medel

  • Tillagningstid: Över 60 min
  • Portioner: 45 st
  • Ingredienser

    Fyllning

    Till pensling

    Gör så här

     

    1. Smula jästen i en degbunke. Smält matfettet. Stöt saffranet med en mortelstöt eller kavel på påsen. Rör ner saffranet i det smälta matfettet. Tillsätt mjölken och låt det bli ca 37ºC.
    2. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om. Rör ner kvarg, socker, ägg och salt. Arbeta ner nästan allt vetemjöl och arbeta degen ca 5 minuter i maskin eller 10 minuter för hand. Strö lite mjöl över degen och täck den med bakduk. Låt jäsa 30-45 minuter.
    3. Fyllning: rör matfettet, socker och vaniljsocker smidigt.
    4. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Knåda degen med ev. resten av mjölet och dela den i 2 delar (för 45 bullar).
    5. Kavla ut varje del på mjölad bänk till en kaka, ca 25x60 cm. Bred på fyllningen. Vik kakan dubbel på längden, tryck till den lätt med handen. Skär ca 2-3 cm breda remsor, dela dem på mitten men låt de sitta ihop i övre kanten. Sno ihop till en knut. Lägg bullarna på plåtar med bakplåtspapper. Täck dem med en bakduk och låt jäsa ca 30 minuter.
    6. Sätt ugnen på 250ºC.
    7. Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker.
    8. Grädda bullarna mitt i ugnen ca 8 minuter. Låt dem kallna på galler övertäckta med bakduk.

    Tips

    Blanda gärna i stötta kardemummakärnor i fyllningen.


    Kommentarer

    Postat av: Susihus

    Publicerad 2011-12-01 21:36:08

    Mums va gott jag slog till på lite mandelmassa i mina snurror.

    Kommentera inlägget här
    Publiceras ej

    Till bloggens startsida

    Kategorier

    Arkiv

    Prenumerera och dela