bambu och betong

Vad kul att just du tittar in ....här skriver jag om trädgård, livet, vardag, glädje, familj, betong. Lämna gärna en liten hälsning i gästboken..det blir jag glad av

Tusen trädgårdar

Publicerad 2010-07-31 19:14:40 i njut av livet,

Nästa söndag är det dax för Tusen trädgårdar. Det är riksförbundet Svensk Trädgård tillsammans med Trädgårdsriketsom bjuder in till Tusen Trädgårdar söndagen den 8 augusti 2010. De vill ställa trädgården i fokus och skapa en dag då inspiration och kunskap kan delas av oss alla som är intresserade av just trädgårdar. Först hade jag anmält min/vår lilla träd men efter att ha kommit hem från en veckas semester fick jag avregistrera mig...som vår gräsmatta såg/ser ut. Mannen tycker vi ska köpa färdig gräsmatta och bara rulla ut...vi får väl se. Om sanningen ska fram var inte bara gräsmattan som gjorde att jag inte vill vara med. Jag kom på att om jag ska ha öppen trädgård kan jag ju inte gå på någon visning själv...kanske ego men då får det vara det.
Jag och min  kusin J har gått igenom listan och har nu sett ut ett antal trädgårdar vi vill besöka. En som jag verkligen är spänd på att se är Annas fina trädgård. Hon bor i ett liknande hus som oss och har fått sin trädgård så fin....gå in  på hennes blogg och titta, ni kommer också vilja besöka henne nästa söndag, tror jag. Här är hennes adress:
http://godastunder-tokigaideer.blogspot.com/
Bilderna är från Annas blogg:http://godastunder-tokigaideer.blogspot.com/

Just nu känns det som om jag har stiltje i min inspiration gällande hem, trädgård och inredning...har inte fixat så där väldigt mycket i sommar. Men jag hoppas att Tusen Trädgårdar får mig att hitta tillbaka till det jag egentligen brinner för igen.
Ha en bra helg
var rädda om er
kram Ssemester

Publicerad 2010-07-25 10:06:08 i njut av livet,

Jag är nu inne på min 4:e semestervecka av 5....fast jag tycker om mitt jobb och gärna jobbar, känns det som om denna semesterperiod har gått för snabbt.


Trädgården ser helt bedrövlig ut, gräsmattan är helt brunbränd, vissa blommor är mer döda än levande, mitt kära olivträd har åkt ner i trädgårdstunnan...heldött....MEN förutom att allt har tagit stryk av denna värme som vi har haft har jag njutit. Det är så mysigt att kunna sitta ute på kvällarna , äta sin frukost i strålande solsken....gillar verkligen fint väder.

Jag fick tips om ett märke som jag aldrig hade hört talas om innan...Pip Studio drivs av en holländsk designer som kallas Pip men som egentligen heter Catharina. Hennes formkänsla är nästintill perfekt och därtill lägger hon en dekor som sprudlar av skaparlust. Hennes fingertoppskänsla i detaljer är helt oslagbar. En blandning mellan folklore, kitsch och gammaldags porslinsrosor. Väldigt mycket fint..många saker jag hade velat ha.Sakerna har jag hittat på nätet på sidan: http://www.broarne.se/butik/index.php En affär som har väldigt mycket fina saker...hade kunnat handla hur mycket som helst. Men just nu är det titta som gäller.Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela