bambu och betong

Vad kul att just du tittar in ....här skriver jag om trädgård, livet, vardag, glädje, familj, betong. Lämna gärna en liten hälsning i gästboken..det blir jag glad av

Vilken miss

Publicerad 2011-06-19 19:02:34 i njut av livet,

Länge har vi vetat att mannen skulle cykla Vättern Runt och länge hade vi bokat hotellrum. "Vi ska bo mitt inne i Motala, på det mysiga hotellet"vad var vi sa till vänner och bekanta. Jag hade verkligen sett framemot en superduper god hotellfrukost....massor med goda bullar, gott pålägg och god frukt. Bara få äta precis det jag vill...

När jag bokade hotellet för sådär ett år sen så tyckte jag inte att jag kände igen mig riktigt på bilderna. Men jag tänkte att "så väl känner jag ju inte till Motala"....så det är säkert det hotellet mitt i stan.
SÅÅÅÅ fel jag hade..vi hade bokat ett rum på Nya park hotell i Motala. Helt klart har hotellet varit nytt någon gång, men det var nog längesedan. Det var absolut inget fel på bemötandet vi fick, men standarden på rummet och på frukosten var inte det bästa....tradiga lingon grova och tradigt pålägg...Hotellet var inte särskilt billigt heller, så bättre kunde vi fått.Vår vackra utsikt.....Nåja.....Vättern runt gick bra för mannen, han kom runt på 7 timmar och 30 minuter. Henrik kunde bättre sa han men kom "in i fel klunga"......FokuseradVi hade bokat två nätter i Motala, men pga hotellets standard längtade vi hem..så igår var det jag som körde hemåt...naturligtvis tillsammans med mina två grabbs.Idag har vi än en gång varit iväg och tittat på ny bil....vår V70 drar för mycket tycker vi, så en diesel ska inhandlas....just nu ska vi bara komma överrens om ett bra pris..sen så beställs bilen.

Ha det nu så bra

Kram SusMetro

Publicerad 2011-06-13 21:49:55 i njut av livet,

Det händer inte så ofta att jag läser tidningen METRO, men just denna dag gjorde jag det. Hillevi Wahl ska ha ett stort TACK för att du skriver precis så som det är i sin  krönika.Ni som inte heller brukar läsa METRO kan läsa det här:

Till er superlärare och drömskolor

   
  Den svenska skolan är i kris. Tv, radio och tidningar har de senaste månaderna berättat om nationella resultat som sjunker i en rasande takt. Vi har kunnat läsa om undermåliga lärare, över­fulla skollokaler, toaletter som används som kapprum, stressiga lunchmatsaler och lärare som tvingas ha öronproppar, om elever som ingen ser och som inte får det stöd och den hjälp de behöver. Som trebarnsmamma är det lätt att bli mörkrädd.

Men jag har fått ynnesten att se en annan sida av Skolsverige. För det finns det skolor som faktiskt fungerar och som dessutom fungerar alldeles utmärkt, ganska många till och med, både kommunala och friskolor. Med lärare och barn och rektorer som går med hoppsansteg till jobbet. Det här är en hyllning till dem.

För det finns lärare, pedagoger och fritidspersonal som alltid har barnens bästa i fokus. Som lämnar alla sina problem och allmänna trassligheter hemma. Som gillar sitt jobb, som är nyfikna på allt nytt, nya elever, nya kunskaper, som är ödmjuka men ändå vet precis vart de vill med sitt ledarskap.

Det finns pedagoger som vågar sätta gränser och har noll­tolerans mot hårda ord och tuffa tag. Som visar barnen respekt och får respekt tillbaka. De kan sina ämnen och får sina elever att lyfta. Det finns lärare som ser varenda elev, med styrkor och svagheter, som pushar och peppar och säger: Jo, du kan, jag vet att du kan! Som jobbar långt utanför sin arbetstid, som ser varje höjt självförtroende som en seger, sedan får de nationella proven säga vad de vill.

Det finns rektorer som vågar leda sin personal, som vågar ta jobbiga beslut, därför att vissa vuxna faktiskt inte passar in i skolan, de ska inte jobba med barn. Det finns rektorer som är riktiga eldsjälar, som entusiasmerar både personal, elever och föräldrar. De engagerar och får alla att dra åt samma håll och får dem att tro att allt är möjligt.

Alla syns kanske inte i tv, men de finns. Och jag vill bara skicka en varm sommarhälsning till alla dessa mina vardagshjältar:

Ni vet vilka ni är
och vi vet vilka ni är. Tack för att ni lyfter våra barn!Jag  har tur att jag arbetar på en förskola där vi alla jobbar åt detta håll...vi är engagerade  och vi vill alla  dra åt samma håll och vi vet att  allt är möjligt, vissa saker tar bara lite mer tid.

Kram
Susanne


BLOGGRUNDEBILDER

Publicerad 2011-06-06 22:12:21 i njut av livet,

När jag hade bloggrunda för ett par helger sen glömde jag ladda batteriet till kameran. Cornelia som har bloggen Mitt hem och min trädgård hade naturligtvis sin kamera med sig....jag frågade Cornelia snällt om jag fick låna hennes bilder när hon hade lagt ut dom på sin blogg.....TACK Cornelia eftersom jag fick detta.
Såhär kommer nu lite bilder från rundan:

Vi började hemma hos mig med frukost...goda bullar som mamma bakat...
Sen körde vi till Högs blommor, ett mysigt ställe som säljer sommarblommor till bra pris. Jag hade varit där veckan innan
så jag handlade inget.

Sen körde bilen vidare till Löddeköpinge plantskola....där är supermysigt..MEN dyrtEfter plantskolan körde vi till Habo Ljung där Susann som har bloggen Purple Area bor. De har byggt ett supermodernt hus men behållt den gamla vildvuxna stilen på trädgården. Här hade jag gärna velat bo..så mysigt..Här står jag visst också..japp jag som har jeanskjol på mig

Sen körde vi hem till Cornelia, hennes trädgård har ju varit med i söderläge. Cornelia och hennes Måns har det sååå mysigt...MEN Cornelia hade inte tagit några bilder..så tyvärr

Efter detta körde vi till Lovisa på landet där vi fikade och handlade

Sen bar det iväg till Katarinas trädgård i Lund..oj oj oj vilken oas..helt underbart...


Sen körde vi vidare till Anna som bor i Södra Sandby, Anna har bloggen Goda stunder och tokiga ideer. Anna har gjort så fint hemma i sin trädgård..jag vill också ha det så mysigt.


Kvällen avslutades här hemma med thaimat och vin.....

TACK ALLA som var med...ni är underbara.
Ett stort TACK till Cornelia för att jag fick låna dina bilder

OCH sist men inte minst..ETT TACK TILL LRFMEDIA som sponsrade mig med tidningar.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela