bambu och betong

Vad kul att just du tittar in ....här skriver jag om trädgård, livet, vardag, glädje, familj, betong. Lämna gärna en liten hälsning i gästboken..det blir jag glad av

På lördag är det dags

Publicerad 2010-05-31 22:01:59 i njut av livet,

På lördag ska jag ordna min tredje bloggrunda. Den allra första hade jag med Jenny K, en fantastisk tjej med ett stort hjärta. Min andra bloggrunda hade jag förra året tillsammans med Camilla. Känns så kul att Camilla och jag har lärt känna varandra genom bloggvärlden. I år har jag bloggrundan helt själv...men det går också bra.

Vi har ett fullspäckat schema...allra först är det frukost hemma hos mig, sen går vi till Anita och Svens fina trädgård här i Bjärred. Efter titten hos dom kör vi vidare mot Borgeby Kryddgård, Högs blonnor, Ulrika Marklunds trädgård, Löddeköpinge plantskola, tomatens hus och sist men inte minst gårdstånga boställe. Jag tycker det är så kul med att ordna såna här träffar...hade jag kunnat tjäna pengar på det hade jag nog kompinerat det med mitt andra jobb. Men det får bara bli en hobby....

I morgon ska min lilla hanhund Manni kastreras..stackarn...men det funkar inte att ha en tik och en hane..och eftersom Manni har en defekt och inte får gå i avel så får lotten bli hans.

Nähä nu har jag inte tid att sitta här..måste ju piffa i hemmet tills på lördag

ha det bra, var rädda om er
kram

Fantastiska människor

Publicerad 2010-05-24 07:12:19 i njut av livet,

Min väninna Annette är fantastisk......trots allt som hela hennes familj går igenom är hon alltid glad och positiv. I helgen ordnade hon en underbar frukost för alla som ville komma. Blir såå varm i hjärtat när jag tänker på allt hon gör för alla andra.

Läs hennes blogg här :
http://edengrand.blogspot.com/

Dessa små änglar gör Annette till förmån för sin cancersjuke son och för alla andra barn som kämpar i genom sin sjukdom.Bilden har jag lånat från http://sammiesvarld.webblogg.se/Dessa änglar hjälper jag till att sälja, endast för 60 kronor kan du hjälpa flera barn som är svårt sjuka att få en guldkant på sin tillvaro.

Lilla Thea, min kollegas dotter ville också hjälpa dessa barn....så hon hämtade änglar hemma hos mig och har nu själv sålt väldigt många. Utan att tjäna något själv......tala om ett stort hjärta.

Samantha, Theas mamma, har bloggat och skrivit så fint om detta. Gå gärna in och läs...http://sammiesvarld.webblogg.se/

Ha en bra dag
Kram
Susanne

Fantastisk och underbar dag

Publicerad 2010-05-21 22:15:42 i njut av livet,

Idag slutade jag tidigt och direkt efter jobb körde jag till Högs blommor. Jag har aldrig handlat sommarblommor till mina utekrukor innan men i år tänkte jag göra det. Nu lät det som om jag inte har haft något i mina krukor innan, men så är naturligtvis inte fallet...utan det jag har haft är perenna växter. MEN som sagt i år tänkte jag göra något annat. Efter att ha fått ett tips av min kära kollega Maria att Högs blommor har bra och prisvärda sommarblommor styrde jag kosan dit. Så många härliga blommor där fanns och billigt...jag köpte många olika sommarblommor och allt som allt fick jag betala 400 kronor.
När jag körde därifrån ringde kära sonen han ville in till Lund och kolla i fiskeaffären...ja varför inte...
Så jag hämtade upp honom hemma körde in till Lund och gick och tittade i de affärer som han ville. Vi hade så mysigt...
Inte sämre blev det att vi avslutade hela vår "utflykt" med ett besök på Lunds godaste falafelställe...nämligen "Hålet i väggen"

När jag kom hem började planeringen och planteringen...vilka blommor skulle vara i vilka krukor. Jag hade i och för sig tänkt till lite grann när jag var och handlade men man kan ju alltid ändra sig.


Ser Ni alla dom små självsådda penseérna....jag har inte hjärta att ta bort dom


Denna lila blomman tyckte jag var väldigt fin...helt olik min tidigare smak och stil. Men jag börjar tröttna på den strama och avskalade stilen.....

När jag som bäst höll på att plantera ut mina blommor kom min kära kollega på besök...när jag var på semester hade hon bjudit de andra på jobbet på goda kakor. Hon ville naturligtvis att jag också skulle få..TACK goa A för de mycket goda kakorna.Naturligtvis hade A gjort en till Max och en till Henrik också. Min mamma var hos oss när A kom...så A gick hem till sig och gjorde en till mamma också. jag blir alldeles varm i hjärtat av såna människor.


Jag har en gammal "äggakorg" som jag har haft taklökar i. Men de har inte klarat av vintern så de var bara att kasta. Min mamma kom med världens idé....hon tipsade mig om att jag bara kunde ha fina stenar i korgen istället.Nu blev det inte bara stenar utan lite hjätran och snäckor fick också plats.


Mitt vattenbad från Löddeköpinge plantskola fick åka ut från vinterförvaringen...ska nog bättra på det med lite ny svart färg. Det bästa är att man kan köpa flaskor med svart färg på plantskolan. Den är så matt och snygg....gillar stuket på stilen det blir när man målar med den.

Jag köpte ju för ett tag sen ett jeansträdgårdsförkläde....alltså vilken super bra sak...
Bara att dra på sig förklädet ovanpå sina vanliga brallor....tänkt att jag klarade att hålla mina byxor rena under hela planteringstiden.

Imorgon ska mannen tävla och jag ska bara vara...


Ha en bra helg
Kram

Sus

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela