bambu och betong

Vad kul att just du tittar in ....här skriver jag om trädgård, livet, vardag, glädje, familj, betong. Lämna gärna en liten hälsning i gästboken..det blir jag glad av

Är det såhär??

Publicerad 2011-02-28 09:42:09 i njut av livet,

I lördags var jag på tjejmiddag...och diskussionerna kom in på förskolan och skolan. Egentligen började det hela med att vi pratade om vilka program vi såg på tv....jag sa då att jag alltid försökte se KLASS 9A på måndagar. En fantastisk bra dokumentär som visar hur det ser ut på alldeles för många skolor idag.
När första avsnittet sändes blev jag helt förfärad och fick ont i magen när jag såg hur den unge och snygge(trodde han själv) matteläraren Johnny sa om en elev inför hela klassen. Så kränkande och illa han behandlade denna stackars kille är inte okej..ABSOLUT INTE!!!

När jag nu idag sitter här hemma och läser bla Daniel Sterns teorier tar han upp hur vi (pedagoger, lärare..ja alla vuxna) dömmer barnen alldeles för snabbt...
I boken står det bla att det var en grupp lärare som fick reda på innan de hade träffat på klassen att vissa elever var mer begåvande än andras och att vissa elever var lite svagare. I verkligheten var det inte så...MEN det skrämmande var att man kunde se otroligt stor skillnad på hur lärarna de bedömde eleverna redan från början utan att känna dom......INTE BRA ALLS!!!

Jag hoppas att alla lärare som finns ute i skolvärlden, ja även förskollärare ute på förskolor inte dömmer barnen för snabbt utan istället ser till barnets styrkor och bygger på dom...istället för att se svagheterna.

För visst är det så.....ser du glaset halvfullt eller halvtomt???
Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela